Wielemie met haar hulphond Zenn.
Volledig scherm
PREMIUM
Wielemie met haar hulphond Zenn. © Steven Richardson

Na de dood van Wielemie: “Hoe hard we het misschien willen, honden rouwen niet zoals wij”

Zenn en Mazzel, de twee hulphonden van Marieke Vervoort, blijven na haar dood achter zonder hun baasje. “In tegenstelling tot ons gaan ze makkelijker om met iemands verlies”, zegt een hondenexpert. “Dat klinkt hard, maar voor hen tellen vooral twee dingen: uitgelaten worden en eten en drinken krijgen.”

23 reacties

  • Martine Van Doren

    4 jaar geleden
    Dat honden niet rouwen zoals een mens volgens die dierenexpert spreek ik volledig tegen. Het hondje van mijn vader heeft langer getreurd dan sommige van zijn kinderen. Het heeft weken geduurd voor ze terug normaal at. Ze verwachten op hem wachten.
  • Vicky Asaert

    4 jaar geleden
    NIE zeveren dieren hebben ook gevoelens hebben ook verdriet
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Ik vind dat men nu eens eindelijk moet gaan stoppen met de mensen geld uit hun zakken te frutselen met de woorden van hondenfluisteraar of zelfs honden therapeut om zulke gevallen te helpen oplossen. Een hond heeft soms meer gevoel in zulke zaken dan een mens. Die heeft ook tijd nodig een hulp van ... om zijn verdriet te verwerken . Vrienden of zelfs familie kan hem helpen . Maar het verdriet na jaren samen leven, werken of zelfs spelen , kan voor hem ook moeilijk zijn om te verwerken .
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Dat is absoluut niet waar. Honden die trouw zijn aan hun baas of meester ( meestal hun beste vertrouweling en vriend ) gedurende jaren , rouwen en treuren heel erg als ze die verliezen . Heel erg . Heb het in de jaren 90 zelf meegemaakt tijdens een echtscheiding . Dus , aub houd op met zulke onzin te verkopen over een huisdier ( hond, kat of wat ook) . Die uitleg van zogenaamde specialisten is pure onzin en belachelijk .
  • Roelant Kristof

    4 jaar geleden
    Honden beseffen heel goed dat der iemand overleden is!! Deze zomer ondervonden als mijn ouders thuis overleden zijn.. hunne Duitseherder kwam echt groeten aan bed gelijk dat je kan zien in films !!