Op 22 maart 2016 raakte Nidhi Chaphekar (44) zwaargewond bij de aanslagen in Zaventem. Ze vond intussen alle mensen die haar die dag geholpen hebben: elke verpleegster, dokter of politieagent. Maar van één man ontbrak nog steeds elk spoor. Tot nu.
Volledig scherm
Op 22 maart 2016 raakte Nidhi Chaphekar (44) zwaargewond bij de aanslagen in Zaventem. Ze vond intussen alle mensen die haar die dag geholpen hebben: elke verpleegster, dokter of politieagent. Maar van één man ontbrak nog steeds elk spoor. Tot nu. © VTM

Het ontroerende moment waarop stewardess Nidhi voor het eerst de man ontmoet die haar hielp na aanslag Zaventem

Drie jaar en zeven maanden heeft ze naar hem gezocht, en dankzij Make Belgium Great Again heeft ze hem ook eindelijk gevonden: de man die op 22 maart 2016 één van de redders was van de Indiase stewardess Nidhi Chaphekar. Collega’s van Securitas-medewerker Luc Lowel herkenden hem in haar omschrijving en reageerden op de oproep van het VTM-programma. “Ik wil Nidhi’s dank graag aanvaarden, maar maak van mij alsjeblieft geen superheld. Dat zou niet eerlijk zijn ten opzichte van al die andere mensen die die dag òòk boven zichzelf uitgestegen zijn om anderen te helpen.”

20 reacties

  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Prachtig voorbeeld van grote hulp op het moment dat het zo moeilijk en tegelijk zo nodig is (nadien) zo op de achtergrond willen blijven . En geweldig dat deze dame ook eindelijk haar 'redder' kon vinden en bedanken. Hopelijk vind ze ook nog terug een job en alle eer die hij verdient voor deze man ... in stilte zoals hij het liefst zou hebben.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Prachtige man! Hetgeen me wel stoort is dat VTM er weer een spektakel van wil maken. Laat het zo!
  • luc caels

    5 jaar geleden
    Hij is niet alleen een held, er zijn er wellicht nog velen. Doch veel respect voor Luc. Fantastisch dat hij er in de 2 tegenslagen iets positiefs in wil zien. Dat moet je kunnen. Veel respect Luc, zoals jou zouden er veel meer moeten zijn.
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Prachtig verhaal alleen die robottekening..hier is nog veel werk aan. Kan iemand hier in België eigenlijk een gelijkende robotfoto maken obv een persoonsbeschrijving? Kan iemand dit überhaupt ergens in de wereld? Behalve in CSI dan. Maar prachtig verhaal met happy end natuurlijk. En goeie tv door MBGA.
  • William Bonny

    5 jaar geleden
    Dat was de dankbaarheid van onze lieve&vriendelijke migranten lieverds, En die advocaten willen dan nog op straffe van een enorme geldboete die moordenaars terug naar ons land brengen, De veroorzakers van zoveel menselijk leed,