Mertens ging vanavond op en over Maradona.
Volledig scherm
Mertens ging vanavond op en over Maradona. © HLN

Dries ‘Armando’ Mertens scoort twee keer tegen Salzburg en verbetert doelpuntenaantal Maradona

Serie A‘Blondie’ staat boven ‘Pluisje’ in de geschiedenisboeken van SSC Napoli. DM voorbij DM. Twee doelpunten tegen Red Bull Salzburg volstonden voor Dries Mertens om met enkele weken vertraging op en over Diego Maradona te gaan in de topschutterslijst aller tijden van de club: 116 goals. Eeuwige glorie ligt binnen bereik: zonder ongelukken wordt de Duivel dit seizoen de meest doeltreffende Napolitaan ooit. Zijn hoofddoel naast een Scudetto.

11 reacties

  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Dries zal zijn carrière in Napels afsluiten zeker weten en hij heeft gelijk Is kind aan huis en de fans zijn zot van hem als voetballer en als mens ...! Succes verder dries ...
  • Jacco Nobel

    5 jaar geleden
    Dries moet zijn carrière bij Napoli verderzetten en niet kiezen voor de zandbak of China. Nu nog dat lelijke geblondeerde kapsel weer verruilen voor je "natural " look Knappe prestatie!!
  • marion vermoet

    5 jaar geleden
    Kijk maar even hoeveel spelers van de nationale ploeg ontdekt zijn in Nederland !!!!
  • hugo wouters

    5 jaar geleden
    Vansteenstraeten, hoe negatief ben jij wel, Dries scoorde gisteravond twee prachtige doelpunten, ongrijpbaar voor de doelman. Daarbovenop gaf hij nog een perfecte assist voor het derde doelpunt en dat op het Champions League niveau. Wie kan betere resultaten voorleggen van de Belgische RD. Zeker de overroepen Romelu niet. Dries beweegt ook veel meer en combineert ook veel beter.
  • Dirk Loockx

    5 jaar geleden
    Knap van Dries, je moet het maar doen, in zijn jeugdjaren eigenlijk te min bevonden voor eerste klasse en dan zo terug vechten om via PSV één van de efficientste spelers in de serie A te worden. Geweldig ! Hij zal er heel hard voor gewerkt hebben. Hij maakt het verschil met zijn snelheid van uitvoering, daarin is hij top 10 in de wereld. Proficiat !