Franse regering raadt onderdanen af naar China te reizen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Franse regering heeft alle onderdanen afgeraden om nog naar China te reizen, tenzij het nodig is om dwingende redenen. Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken aangekondigd. Gezien de veranderende context rond het coronavirus in China en gezien de beperkingen die de Chinese autoriteiten hebben opgelegd, heeft Parijs zaterdag besloten om het reisadvies voor China aan te passen. Er geldt nu code oranje en alle Franse onderdanen wordt afgeraden nog naar China te reizen, tenzij het om dwingende redenen echt nodig is. Ook alle verplaatsingen in de getroffen stad Wuhan en de provincie Hubei wordt formeel afgeraden.

Het nieuwe coronavirus dat in december opdook, heeft in China al aan 722 mensen het leven gekost. Over heel het land zijn meer dan 34.500 personen ziek. Daarmee heeft het virus nu al meer doden geëist op het Chinese vasteland en in Hongkong dan het SARS-virus, dat in 2002-2003 zo'n 650 levens kostte. Ook in dertigtal andere landen en gebieden werden alles samen meer dan 300 gevallen van het nieuwe virus vastgesteld.

In Frankrijk zijn vijf nieuwe gevallen opgedoken van het coronavirus. Het zou gaan om vier volwassenen en één kind. Hun toestand is geen reden tot ongerustheid, zei de Franse minister van Gezondheid Agnès Buzyn vandaag.

Bron: Belga