VIDEO. Storm Ciara laat sporen na langs de kust in Oostende: opnieuw zandkliffen gevormd

De eerste storm van het jaar heeft lelijk huisgehouden in het land. Ook in Oostende heeft Ciara haar sporen nagelaten. De combinatie van felle wind, regen en hoogtij heeft opnieuw voor zandlkliffen gezorgd.

dji, adm

Wie lang zo’n zandklif wandelt, dient voorzichtig te zijn want zo’n klif kan plots inzakken. Wie onder de klif loopt, houdt ook best afstand: indien een stuk klif afbreekt, kan je bedolven worden.

LEES OOK. Stormdeskundige: “Windsnelheden niet uitzonderlijk, wel dat heel het land ermee te maken kreeg”

“Onze diensten meten de schade na de storm op”, zei een woordvoerder van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust eerder al. “Waar nodig en van zodra we kunnen zullen de kliffen voor de veiligheid van wandelaars gebroken worden.”

LEES MEER. Storm Ciara: zo hevig ging het er gisteren en vannacht aan toe in jouw regio

De Hulpverleningszone 1 - die de hele Oostkust, maar ook Oostende beslaat - kreeg sinds het begin van de storm zondagmorgen ondertussen al 256 oproepen. Tussen 1 en 6 uur vannacht bleef het even wat rustiger voor de brandweer. “Maar vanaf 6 uur kwamen de oproepen weer binnen. Het leeuwendeel gaat over omvergewaaide bomen”, zegt Ilse Mayens, woordvoerster van de zone. “Grote schade is hier voorlopig gelukkig uitgebleven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen