Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Recordaantal inschrijvingen in het hoger onderwijs: “Maar we hebben vooral leerkrachten nodig”

Er zijn dit academiejaar 259.017 inschrijvingen geteld voor de basisopleidingen en schakelprogramma's van het hoger onderwijs. Dat zijn er bijna 8% meer dan vorig academiejaar. Ook het aantal studenten dat zich voor de eerste keer inschreef in het hoger onderwijs is gestegen met 5.834 of bijna 12 procent. Toch waarschuwt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat er een tekort aan leerkrachten is. 

4 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Politici kunnen het toch o zo goed uitleggen. Wel schaf dan 5 v/d 6 regeringen af en zet de mensen daarvan voor het bord. Of het onderwijs daarmee verbetert is een andere zaak maar het tekort aan leraars vermindert dan hé !
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    En verpleegkundigen ! Men roept al tientallen jaren om meer volk bij de verpleging, tot nu toe : nog steeds niks. Doe het maar : 25 patienten uit bed halen, wassen en aankleden op 2 uur tijd. Hopen dat er ondertussen geen belletje gaat.... En dan maar kwaliteitshandboeken schrijven !
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Ook verpleegkundigen zijn dringend nodig en worden onderbetaald. Bovendien is dit ook fysiek nog een zware job . Weekeinden, feestdagen werken : geen euro meer dan op een gewone weekdag. Meer dan eens kreeg ik 25 patienten die ik op ongeveer twee uur moest wassen, uit bed halen en aankleden en dit zonder hulp.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een master verdient goed. Een bachelor al een pak minder. Al doet hij vaak hetzelfde werk en is zijn werklast even hoog. Maar in het basis- en kleuteronderwijs verdient men gewoon te weinig. Als die verloning niet verbetert zal het voor die niveaus zeker niet aantrekkelijker worden om in dat beroep te stappen. Laat staan het volhouden tot 67.
  1. “We hadden hem afgeraden om opnieuw een relatie met haar te beginnen": familie reageert nadat Dimitri (36) door ex wordt doodgestoken
    PREMIUM

    “We hadden hem afgeraden om opnieuw een relatie met haar te beginnen": familie reageert nadat Dimitri (36) door ex wordt doodgesto­ken

    De familie van de vermoorde Dimitri Van den Borre (36) had hem afgeraden om opnieuw een relatie te beginnen met zijn ex-vriendin Louise (24). Twee jaar na hun breuk nam het koppel echter de draad weer op. “Dimi had net een dak boven het hoofd en zat vol toekomstplannen. Amper een maand heeft het geluk geduurd”, klinkt het aangeslagen. Met een messteek in de borst werd Dimi door zijn ex-vriendin maandagavond in Burcht (Zwijndrecht) om het leven gebracht.
    Zwijndrecht
  2. Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in lage-emissiezones

    Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in la­ge-emissiezo­nes

    De Vlaamse regering herstelt de toegang van oldtimers in lage-emissiezones (LEZ). Nadat de Raad van State de oorspronkelijke uitzonderingsregeling voor oldtimers had vernietigd, zou de toegang voor oldtimers binnenkort terugvallen op een regeling waarmee ze slechts 12 keer per jaar met een betalende dagpas binnen de LEZ in Gent of Antwerpen zouden mogen rijden. Op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regering nu een besluit goedgekeurd waarin de Brusselse regeling wordt overgenomen en waarbij de lokale besturen individuele vrijstellingen kunnen verlenen.