Aandelen Softbank krijgen serieuze boost door telecomdeal

De aandelen van Softbank stegen met 12 procent op de Japanse beurs. Een langverwachte uitspraak van de Amerikaanse rechtbank heeft daar alles mee te maken.

Wat? De aandelen van Softbank kregen een boost van 12 procent. Gisteren raakte duidelijk dat Softbank namelijk een deal uit 2013 eindelijk rondkrijgt. Het gaat om een fusie tussen het eigen merk Sprint en het Amerikaanse T-Mobile.

Het geld: De deal is vlotjes 23 miljard dollar waard. Met T-Mobile wringt Softbank zich in de Amerikaanse telecommarkt, waar T-Mobile de derde speler is naast Verizon en AT&T.

Waarom is dit belangrijk? De kwartaalresultaten van Softbank worden vandaag verwacht. De deal is een pleister op de wonde voor de verliezen die Softbank heeft geleden met WeWork.

VisionFund? Het prestigeproject van Masayoshi Son heeft ettelijke miljoenen verloren met zijn technologiefonds. Naast het WeWork-debacle, zijn er ook nog de twijfelachtige resultaten van Uber en Slack.

Wat was het plan met Sprint? In 2013 kocht SoftBank Sprint over. Son wou dat bedrijf zo snel mogelijk laten samensmelten met T-Mobile. Enkele maatregelen in de concurrentiewetgeving van Obama, staken echter stokken in de wielen. In 2014 liepen de gesprekken met T-Mobile dan ook af op een sisser. In 2018 kwam de deal er dan toch. Nu heeft de rechtbank beslist dat de deal mag doorgaan.

Meer