“Angela Merkel is de zittende bondskanselier. Met haar zijn we in deze coalitie gestapt, en we zullen er ook uitstappen met haar, op de normale manier bij de volgende verkiezingen”, heeft Lars Klingbeil, secretaris-generaal van de SPD laten weten.
Volledig scherm
“Angela Merkel is de zittende bondskanselier. Met haar zijn we in deze coalitie gestapt, en we zullen er ook uitstappen met haar, op de normale manier bij de volgende verkiezingen”, heeft Lars Klingbeil, secretaris-generaal van de SPD laten weten. © REUTERS

Duitse coalitie staat achter Merkel: "Als zij uitstapt, wij ook”

De zogenaamde grote coalitie, ‘GroKo’ in Duitsland van christendemocraten (CDU) en sociaaldemocraten (SPD) wordt alleen voortgezet met Angela Merkel als bondskanselier. Twee dagen geleden kondigde Merkel-opvolger Annegret Kramp-Karrenbauer aan dat ze opstapt als CDU-voorzitter en dus ook geen kandidaat is om op te volgen als bondskanselier.

6 reacties

  • JAAK DOE

    4 jaar geleden
    Ivo Vonck Merkel heeft de laatste jaar-jaren eigenlijk enkel maar een 'handjes schudden taak' in Europa.. Het is de EU commissie met het parlement die vol zit met onverkozen, failed in eigen land ministers.. daar ligt het open deur probleem , nie één persoon of een land..
  • Jos Brems

    4 jaar geleden
    Om het met de woorden van het programma "homo universalis" te zeggen : "tot nooit meer"
  • François Nuyts

    4 jaar geleden
    Hun gemeenschappelijk werk zegt men . Ik denk dat het eerder hun gemeenschappelijke afbraak is .
  • Ivo vonck

    4 jaar geleden
    Hopelijk een snel einde van het merkel bewind. Snel nieuwe verkiezingen met een verpletterende overwinning van het AFD zodat de opendeur politiek van merkel die Europa ten gronde heeft gericht eindelijk gestopt wordt !
  • willems michel

    4 jaar geleden
    Met de opgang van de AfD beginnen andere partijen te vrezen voor hun postje.
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Grote bezorgdheid in EU-kringen na politieke aardbeving: “Wat is er aan de hand in Duitsland?”

    Grote bezorgd­heid in EU-krin­gen na politieke aardbeving: “Wat is er aan de hand in Duitsland?”

    De gedoodverfde opvolger van Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, trok zich plots terug als CDU-voorzitter en wil zich niet langer kandidaat stellen voor het kanselierschap. Een onverwachte aankondiging die maandag een politieke aardbeving veroorzaakte bij onze oosterburen. En die werd niet alleen in Berlijn gevoeld, maar ook in Brussel. Angela Merkel komt steeds meer onder vuur te liggen. In EU-kringen heerst grote bezorgdheid over de politieke toestand in Duitsland en de toekomstige rol van het land in Europa.