Paus Franciscus
Volledig scherm
Paus Franciscus © REUTERS

Versoepeld celibaat komt er niet: paus drukt hoop van bisschoppen de kop in

Wie gehoopt had op het openstellen van de kerkdeuren voor gehuwde priesters, is eraan voor de moeite. Paus Franciscus wil niet weten van gehuwde priesters. Ook voor een grotere rol van de vrouwelijke diakens in de kerk is er geen plaats. Dat blijkt uit het document “Querida Amazonia” (Geliefde Amazonegebied) van de paus dat vandaag in het Vaticaan is voorgesteld.

12 reacties

  • Martine Mertens

    1 jaar geleden
    Gesproken zoals een echte sekte leider.
  • Gregoor Vogels

    4 jaar geleden
    We gaan echt moeten geloven dat de kerk een homo-bastion is... Volgens de wet is ditbdiscriminatie: elk beroep mag zowel door man als door vrouw uitgevoerd worden. In dit geval zou ik voorstellen dat overheden alle subsidies en verloningen van geestelijken stopzet. Dat hun gelovigen dat maar betalen.
  • ERIC SPRANGERS

    4 jaar geleden
    zie de "bijbel" in het boek 1 timotheus hdst 4 vers 3 : afvallige religie, lering van demonen "die verbieden te trouwen" boek 1 korinthiers hdst7 vers 9 :" het is beter te trouwen dan te branden van hartstocht" vers 28 : "maar ook al zoudt gij trouwen, gij zoudt geen zonde begaan" Staat de paus boven het "woord van God" Hij zou beter de bijbel eens lezen, ofwel is hij geestelijk blind.
  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Een paus met vele nakomelingen zoals een koning te rijk!
  • René Mattyns

    4 jaar geleden
    Dat heeft allemaal niets met het geloof te maken.Controle en macht, uitroepteken