Archiefbeeld. © Photo News

Dossier rond miljoenenfraude bij Studio 100 verwezen naar rechtbank

De raadkamer in Antwerpen heeft woensdag twee mannen van 47 en 52 uit Knokke-Heist en uit Herk-de-Stad, een vrouw van 43 uit Deinze en twee vennootschappen naar de correctionele rechtbank verwezen voor fraude bij Studio 100. Dat meldt het parket. De verdachten zouden samen ruim 5,4 miljoen euro hebben verduisterd.

dvd

De zaak kwam op 4 april 2016 aan het licht na een strafklacht die werd ingediend bij het parket van Antwerpen. Het gerechtelijk onderzoek dat daarop onder leiding van een onderzoeksrechter werd gestart, bracht een fraudecircuit aan het licht binnen Studio 100, gevestigd in Schelle. Het zou in totaal gaan om een bedrag van ruim 5,4 miljoen euro.

Eén van de eerste verdachten die in de cel belandde, was Maarten Stevens, zelf topman bij Studio 100. Stevens zou valse facturen hebben laten opstellen en liet die door Studio 100 betalen aan vennootschappen om het geld vervolgens naar een privérekening te schuiven. Met dus miljoenen schade voor het bedrijf achter Kabouter Plop en Mega Mindy tot gevolg.

Ook Dirk F., Hilde V. en twee vennootschappen worden vervolgd. F. was volgens het onderzoek de man die de valse facturen opstelde en het geld overmaakte naar Stevens in ruil voor een commissie van 10%. Hilde V. werkte dan weer als boekhoudster voor een zusterbedrijf van Studio 100 en kocht af en toe iets voor zichzelf met bedrijfsgeld.

De betrokkenen moeten zich op een latere, nog niet vastgelegde datum verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen