Museumpas wordt vanaf maart 2020 duurder.
Volledig scherm
Museumpas wordt vanaf maart 2020 duurder. © Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Museumpas vanaf 1 maart 9 euro duurder

De Museumpas wordt vanaf 1 maart 9 euro duurder: in plaats van 50 euro kost de pas, waarmee eigenaars een jaar lang toegang krijgen tot 170 musea, vanaf dan 59 euro. De prijsverhoging is een gevolg van de stijgende ticketprijzen in de musea. Na de prijsverhoging zal een toeslag voor tijdelijke tentoonstellingen "hoogst uitzonderlijk" worden, meldt de organisatie museumPASSmusées woensdag. 

5 reacties

  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Volgens mij hebben de meeste lezers hier nog nooit een museum van binnen gezien of het moet met school geweest zijn.
  • Odilon Saverien

    4 jaar geleden
    Alles word niet meer betaalbaar voor de gewone werkman maar ze vergeten dat de gewone werkman het land recht moet houden.
  • Piet Van Buggenhout

    4 jaar geleden
    De gemiddelde pashouder bezoekt dus bijna 5 keer per jaar een museum met zijn pas. Hoeveel van die bezoeken zijn gratis met de pas? En hoeveel keer kreeg men slechts enkele euro's korting (zoals voor 'Van Eyck" in Gent)? Met slechts een vijftal bezoeken per jaar, was die 50 euro voor de museumpas weggesmeten geld.
  • Peter Hulsmans

    4 jaar geleden
    Ik weet al welk abonnement ik in september niet meer ga verlengen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Stijgende ticketprijzen. Die bepalen ze toch ook zelf. Een stijging van 18%. Zit ook niet in de indexkorf zeker, de douchekop wel. Een mens koopt natuurlijk elke maand een douchekop en gaat één keer in zijn leven naar een museum. In Vlaanderen toch, ondanks zijn rijk cultureel verleden.