De Vlaamse minister-president Jan Jambon en de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto schudden elkaar de hand.
Volledig scherm
De Vlaamse minister-president Jan Jambon en de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto schudden elkaar de hand. © AFP

Hongaarse minister haalt in bijzijn van Jambon hard uit: “Europese resolutie is puur politieke aanval”

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto was vandaag in zijn persconferentie met Vlaams minister-president Jan Jambon erg scherp voor Europa. Hij noemde de lancering van de procedure in het kader van artikel 7 "een puur politieke aanval". Die is volgens hem louter het gevolg "van een Hongaars anti-migratiebeleid dat afwijkt van de Europese mainstream".

19 reacties

  • p. devillé

    4 jaar geleden
    De EU moet dringend terug hervormd worden naar de vroegere EEG.Een economische gemeenschap dus.De niet democratisch verkozen top van de EU mag zich niet bemoeien met andere aangelegenheden tenzij er over iets eensgezindheid bestaat bij de lidstaten.Elk land moet dus bv zijn grenzen kunnen sluiten voor migratie als het dat wil.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    En ze houden daar, in tegenstelling tot de eigen Belgische elite, wel degelijk rekening met de wensen van hun bevolking...bravo Hongarije.
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Luciano de meeste illegalen komen niet van oorlogslanden. Als er wel zijn kunnen ze ook naar het dichtsbijzijnde veilige land gaan. Nee, dit zijn geldwolven, en ze duwen een wankelende sociale zekerheid verder de afgrond in. Asiel moet op wereldniveau herbekeken worden.
  • Thomas Anderson

    4 jaar geleden
    Toch zo moeilijk niet als ze de regeld niet willen volgen eruit dan maar.Hoe zouden die landen zijn zonder de euro?Waarschijnlijk 15 jaar achter en dat hebben de mensen graag.want vroeger was alles beter!
  • Danny De Graeve

    4 jaar geleden
    Hongarije en andere Oostblok landen krijgen heel veel centjes van de andere Europese belastingsbetalers.Die Oostblokkers doen dat goed, al slapend veel geld verdienen.