© rr, Politie Roosendaal

Duiker haalt kettingzaag boven in onderzoek naar moord op Johan Van Der Heyden

In het onderzoek naar de moord op Johan Van Der Heyden uit Lint hebben Nederlandse speurders woensdag een kettingzaag gevonden na een tip. Het gereedschap werd mogelijk gebruikt om het lichaam van de vermoorde loodgieter in stukken te zagen.

jtp

Een duiker haalde de kettingzaag woensdag boven in een rivier in Steenbergen, niet ver van de plaats waar Van Der Heyden vermoedelijk vermoord werd. Als uit onderzoek blijkt dat de kettingzaag inderdaad gelinkt kan worden aan het misdrijf waardoor loodgieter Johan Van Der Heyden om het leven is gekomen, is dat een cruciaal bewijsstuk in het gerechtelijk onderzoek.

© Politie Roosendaal

Loodgieter Johan Van der Heyden (56) verdween vorig jaar op zondag 2 juni. Hij vertrok ’s avonds bij zich thuis in Lint met zijn bestelwagen om een dringend klusje uit te voeren bij een klant. Johan reed echter niet naar een klant maar wel naar Wanda V.R. (40), een ex-prostituee in Zoersel waarmee hij een geheime relatie had.

Stoffelijke resten

Wat er aan de Wandelweg in Zoersel gebeurd is, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk werd Johan er in zijn eigen bestelwagen ontvoerd naar een woonwagenpark aan de Westlandse Langeweg in het Nederlandse Steenbergen. Daar werd hij waarschijnlijk vermoord door de nieuwe vriend van Wanda, Nicky S. (32).

S. zou het lichaam van de loodgieter in stukken gesneden hebben en het lichaam verbrand hebben. Eind januari vonden de speurders de stoffelijke resten van Johan Van Der Heyden terug in een kuip die gedumpt was in het Schelde-Rijnkanaal, bij het Nederlandse Bergen op Zoom. De zaak wordt in april verder gezet voor de rechtbank in Breda. Wanda is één van de drie personen die nog vast zit in de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER