AFP
Volledig scherm
© AFP

Rectoren en academici vragen striktere maatregelen: "Overheid moet niet vrijblijvend maar doortastend optreden”

"We hebben niets aan vrijblijvende richtlijnen. Als we een Italiaans scenario willen vermijden, moet de overheid onmiddellijk verregaande maatregelen nemen. Dit virus is ernstig. Ons gezondheidssysteem dreigt te imploderen." Dat schrijven zeven experten in infectieziektebestrijding in een open brief, daarin gesteund door de rectoren van de vijf Vlaamse universiteiten. Dat meldt de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) in een persbericht.

6 reacties

  • Ludo Hermans

    4 jaar geleden
    Crisis bij onze politici. Hoe kunnen we nu voor één keer eens de brave burger uit de nood helpen, zonder hen te pesten met onze besparingen?
  • Koen Van Ishoven

    4 jaar geleden
    Het is nu heel overduidelijk hoe onbestuurbaar ons land is met ons politiek stelsel. We schieten onszelf in de voet door een overvloed aan incompetente politici die geen van allen doortastende maatregelen durven te nemen en aldus constant achter de feiten aanhollen. Belgie werkt niet meer,...
  • Filip Maebe

    4 jaar geleden
    Een overheid, doortastend, waar iedereen ontzag voor had. Hier staan we nu, met 'n onverwachte doch initieel onderschatte crisis.. En nu? Er is geen 'overheid', enkel deelregeringen.. Tabula rasa, dringend.
  • Jan De Korte

    4 jaar geleden
    Dat vind ik een goede. Als Bart De Wever er om vraagt wordt het afgedaan als politiek spelletjes maar blijkbaar experten en rectoren is geen probleem.
  • Gunther Mampaey

    4 jaar geleden
    Het is inderdaad tijd om een tandje bij te steken, en stoppen met adviezen maar met duidelijke richtlijnen te komen, of gaan ze wachten tot het kalf verdronken is? Economie ok, maar gaat niet boven volksgezondheid.