BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Beurzen kelderen door coronacrisis: recordverlies van meer dan 14 procent voor Bel20

De Bel20 heeft de handel afgesloten met een verlies van 14,21 procent, op 2.701,00 punten, door de ongerustheid over de mogelijke gevolgen van het coronavirus. Het gaat om de slechtste prestatie ooit uit de geschiedenis van de Brusselse sterindex. De Europese Centrale Bank (ECB) had zoals verwacht maatregelen aangekondigd om de gevolgen van de coronapandemie te verzachten, maar de maatregelen hebben de stemming op de Europese beurzen niet kunnen verzachten, integendeel. In de VS heeft de Federal Reserve vanavond aangekondigd 1.500 miljard dollar extra in markt te injecteren.

40 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Diegenen die nu geld hebben dat ze kunnen missen en kopen gaan veel geld verdienen. De geschiedenis herhaalt zich. Een koersval zoals deze heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is een enig enige om aan spotprijzen aandelen te kopen van heel goede bedrijven die in de paniek mee naar beneden gesleurd worden. Waarschijnlijk zijn mensen die in beleggingsfondsen die in paniek aan het verkopen. Om die te kunnen uitbetalen zullen de banken de onderliggende aandelen moeten verkopen. De paniek regeert.
  • Christine Raes

    4 jaar geleden
    En wie gaat hier beter van worden, de rijken. Die verkochten eerst massaal hun aandelen om winst op te strijken, en nu dat de beurzen gekelderd zijn gaan ze terug massaal aankopen. Dit is 2 maal winst op de kap van de gewone burger die dit alles weer zal mogen betalen.
  • fred vanhove

    4 jaar geleden
    Er is altijd geen of geld te weinig maar dan opeens een paar miljard dollars en of euro's lijkt geen probleem ?
  • schevernels diana

    4 jaar geleden
    Binnen een paar maanden is alles voorbij en gaat de wereld gewoon door en komt alles terug in orde waarschijnlijk vlugger dan gedacht!!
  • Polutnik Ronald

    4 jaar geleden
    Eindelijk worden de rijke beleggers en fraudeurs ook eens geraakt , en daar waar het hun het meest pijn doet en datis in hun portemonnee Nu nog alleen belastingen heffen op inkomsten uit huurgelden , dan was alles oké en geld genoeg .