EPA
Volledig scherm
© EPA

Hoe raak je besmet en hoe kan je jezelf beschermen? De belangrijkste vragen over coronavirus beantwoord

Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen en in het hele land worden de maatregelen om het virus in te dijken steeds verder aangescherpt. Hoe loop je het virus op? Hoe bescherm je je? Wat zijn de symptomen en hoe gevaarlijk is Covid-19? Een overzicht van veelgestelde vragen over de verspreiding van en bescherming tegen het coronavirus.

18 reacties

  • Jan De Maeyer

    4 jaar geleden
    In 2004 was er al een middel tegen corona namelijk chloroquine, waarom wordt dit verzwegen?
  • koen Van Hessche

    4 jaar geleden
    WHO zegt dat mensen zonder symptomen bijna niet voorvallen en meneer Van Ranst beweert hier net het tegenovergestelde. Wie moeten wij nog geloven op den duur?
  • Philip Van Hecke

    4 jaar geleden
    Hoe zit het met indirect contact? Stel, de ouder van een klasgenootje van je kind test positief. Je kind is - uiteraard - in contact geweest met dat klasgenootje... mogelijk is de ouder ook in de klas geweest... Is het dan gewoon een kwestie van tijd, of volstaan de courante voorzorgsmaatregelen?
  • ETIENNE BOECKX

    4 jaar geleden
    Maatregelen tegen welk virus dan ook. 1) was je elke morgend met koud i.p.v. warm water. 2) maak een fikse wandeling tegen een spel tempo. 3) verbrand al je sjaals en bedek je hals niet. 4) Drink elke dag tussen de 2 en 3 liter water. 5) ga elke dag naar de wc voor een grote boodschap. 6) doe zoveel mogelijk boodschappen te voet. 7) zet je temperatuur van de chauffage op 21 graden. 8) kleed je niet te warm. 9) neem geen onnodige medicatie zorg dat je lichaam haar eigen weerstand optimaliseert.
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @pol van de velde Dat is onbegonnen werk. Testen op een virus duurt sowieso al lang. Velen kunnen het hebben en vertonen pas na een week symptomen. Het is veel simpeler en veel effectiever om gewoon zoveel mogelijk te isoleren vanaf er iets van symptomen zijn.