Een Iraakse militair toont een vlag van terreurorganisatie Islamitische Staat.
Volledig scherm
Een Iraakse militair toont een vlag van terreurorganisatie Islamitische Staat. © Photo News

"Ontmenselijken van terroristen schept meer onveiligheid”

Ontmenselijken van verdachten van terreurmisdrijven - zoals de Belgen die nog steeds in kampen in Syrië zitten - en de veroordeelden, schept meer onveiligheid, onderstreepten de leden van Comité T, dat toeziet op de strijd tegen het terrorisme, bij de voorstelling van hun jaarverslag. "Door ze te integreren, ze dichter bij de instellingen te brengen en vooroordelen te bestrijden, zullen we de veiligheid versterken", pleitten ze.

9 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Ontmenselijken noemen ze dat, waren ze dat al niet of wie schept dan de meest onveiligheid?
  • Derek Beuckelaers

    4 jaar geleden
    Een inflatie aan tenlasteleggingen is blijkbaar stigmatiserend, het comité T mag het eens gaan uitleggen aan de families van de slachtoffers hoe hun fundamentele rechten zoals vrijheid van meningsuiting en respect voor het privéleven niet meer bestaan. Terroristen zouden onmiddellijk buiten de geldende burgerrechten moeten geplaatst worden, burgerplichten zijn voor hen ook niet belangrijk.
  • Yoshi Bonnel

    4 jaar geleden
    Men kan idd niet bij elke verdachte pers met volle kracht binnenvallen of oppakken, etc.. maar een definitie geven is niet vanzelfsprekend is zo'n kat en muis spel tussen OCAD en terrorist of sympasisant zullen deze laatste toch alles doen om niet te voldoen aan een definitie om zo vervolging te ontlopen niet??
  • Anna Kupper

    4 jaar geleden
    Iedere daad heeft gevolgen, dat is voor iedereen zo. Als je terrorist wil spelen, eerst je hersencellen gebruiken en nadenken over de gevolgen.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Sorry, maar ze hebben wel zichzelf ontmenselijkt hoor, nu met volle macht moeke medelij spelen en van misdadigers slachtoffers willen maken is er meer dan een beetje over. Het gaat om "volwassen" mensen met een "eigen" wil en besluitkracht, mensen die er zelfs niet voor terugschrikken om hun eigen kinderen op te voeden in haat en agressie. Neen, daar hoeft geen begrip voor gezocht, enkel een "strenge" straf is daar passend.