Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Alle lessen opgeschort: “Laat kinderen vooral niet in vakantiemodus geraken”

“Scholen sluiten? Volstrekt zinloos”, zei viroloog Marc Van Ranst begin maart. Een dikke week later is het dus toch zover. Vrijdag kunnen kinderen nog gewoon naar school, maar vanaf maandag worden alle lessen opgeschort. Scholen worden wel verplicht om opvang voor hun leerlingen te voorzien, want de grootouders inschakelen wordt afgeraden. “Zorg vooral dat leerlingen niet in vakantiemodus raken”, zegt onderwijsexpert Martin Valcke.

61 reacties

  • Lindsay Maene

    4 jaar geleden
    Dus geen school en geen sport maar mogen ze dan gewoon buiten spelen of moet je ze echt 24 op 24 u binnen houden vraag ik mij toch serieus af hoor wie kan mij hier deftig op antwoorden
  • kristel horemans

    4 jaar geleden
    Aan de persoon met de reactie...”de leraren weer 5 weken vakantie.”nee meneer,echt niet...wij vangen kinderen op op onze school...van 8u.15 tot 15u.30 en Corona...dat pakken we er maar bij...
  • Elke Celis

    4 jaar geleden
    Goede kantlijn voor de scholen. Hier is het "Bingel", er staat zoveel informatie op en wordt in het begin van het eerste schooljaar voorgesteld als handige tool. Jammer genoeg wordt het maar sporadisch gebruikt door de school (misschien door het houterige design) terwijl er redelijk wat oefeningen taal, wiskunde, WO,... in te vinden zijn. Ondergewaardeerd. Misschien een optie om niet in vakantie modus te gaan én het bestaat al.
  • jos meurrens

    4 jaar geleden
    Kinderen zijn wel niet zo vatbaar voor het virus, maar zijn wel super verspreiders, en daarom gaan in de meeste lande de scholen dicht.
  • Stijn Vande Putte

    4 jaar geleden
    Mensen moeten echt beter leren luisteren en kijken. De scholen worden gesloten, maar lessen worden online geüpload of via tv uitgezonden in lespakketten, dus de lessen gaan gewoon door zij het op een andere manier. De opvang is puur zodat kinderen hun grootouders niet kunnen besmetten, aangezien deze een grote risicogroep zijn. Bij een opvang zal er ook minder kinderen komen dan als de school open zou zijn.