© Dirk Vertommen

Gewezen advocaat loopt zes maanden cel met uitstel op na sjoemelen met datum

De Mechelse correctionele rechtbank heeft voormalig advocaat S.S. (68) veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een boete van 2.000 euro wegens schriftvervalsing. De man had een schrijven aan een cliënt gericht, maar sjoemelde met de datum.

tdk

Een man uit Vilvoorde werd in 2010 veroordeeld tot negen jaar cel omdat hij zijn echtgenote had neergeschoten. Het slachtoffer overleefde de aanslag en tijdens een burgerlijke procedure werd haar 600.000 euro schadevergoeding toegewezen. Voor die procedure werd de Vilvoordenaar bijgestaan door de Mechelse advocaat S.S. “Die vergat evenwel zijn cliënt tijdig in te lichten van het vonnis. Pas toen de beroepstermijnen verstreken waren, besefte hij wat hij vergeten was en fabriceerde toen een document met een foute datum om zijn nalatigheid te verdoezelen”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem.

Computer Crime Unit

Volgens advocate Sanne Declerck, die de burgerlijke partij bijstond, vond de Computer Crime Unit van de federale politie op de computer van S.S. de bewuste brief terug. “De brief was opgemaakt in mei 2016, maar de datum die op de brief stond was 27 maart 2016”, zei ze.

S.S. gaf de feiten toe en zei zich te schamen over wat er gebeurd was. De correctionele rechtbank legde de voormalige advocaat - die al twee keer veroordeeld werd door een rechtbank - zes maanden met uitstel en een geldboete op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen