Annulatie gemeentelijke evenementen en initiatieven in Herk-de-Stad

Alle gemeentelijke evenementen op het grondgebied van Herk-de-Stad en alle activiteiten voor meer dan duizend personen worden geannuleerd tot en met dinsdag 31 maart. Dat heeft de burgemeester van Herk-de-Stad met onmiddellijke ingang beslist om zo de verdere verspreiding van het Coronavirus in de mate van het mogelijke in te dijken en/of te vertragen.

Luc Weyens

Nadat eerder dienstencentrum De Cirkel op bevel van de Burgemeester werd gesloten zijn tot en met 31 maart alle gemeentelijke cultuur -en sportaccommodaties gesloten.

In het belang van ieders gezondheid en de maatregelen inzake het Corona-virus heeft de burgemeester van Herk-de-Stad donderdagavond 12 maart een bijkomend politiebesluit uitgevaardigd waardoor alle publieke socio-culturele activiteiten georganiseerd of vergund door de gemeente worden geannuleerd tot en met 31 maart 2020. Dat betekent dat gemeentelijke activiteiten, ook met minder dan duizend aanwezigen, worden verboden. Verder adviseert de burgemeester alle Herkse jeugd-, sport- en vrijetijdsverenigingen hun activiteiten af te gelasten tot en met 31 maart.

Gemeentelijke organisaties

De gemeente Herk-de-Stad annuleert al haar activiteiten. Dat betekent dat jeugdhuis XL, cultuurcentrum De Markthallen, de gemeentelijke sporthallen Herkules (met uitzondering van boulderzaal) en Schulen en de bibliotheek met onmiddellijke ingang gesloten zijn. Woensdag ging de burgemeester al over tot de sluiting van dienstencentrum De Cirkel en werd het kienen in de kantine van voetbal Herk FC al verboden.

In De Markthallen zou vrijdagavond normaal de voorstelling Winterland’76 plaatsvinden. De organisatie verplaatst het concert naar een latere datum. Van zodra hier meer nieuws over is, worden alle ticketkopers via e-mail op de hoogte gebracht. Bibliotheekgebruikers kunnen hun boeken inleveren via de inleverbus of verlengen via de gebruikelijke kanalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer