Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Het resultaat van de huiszoekingen in Molenbeek gisteravond is negatief en N-VA-voorzitter Bart De Wever zette de N-VA-nieuwjaarsreceptie in vlam met enkele scherpe oneliners. Dit en meer moet u weten voor u gaat lunchen.

In het nieuws

1. Huiszoekingen in Molenbeek: drie verdachten na verhoor opnieuw vrijgelaten

De drie personen die na de huiszoekingen van gisterenavond in Molenbeek werden meegenomen voor verhoor, zijn in de loop van de nacht opnieuw vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket in een persbericht.

2. De Wever: "Met ons geen Wiskunde-Haartooi-Mechanica-Moderne Talen-Latijn-Houtbewerking"

Vintage De Wever. Met een aantal scherpe oneliners zette N-VA-voorzitter Bart De Wever vanavond de nieuwjaarsreceptie van N-VA in Mechelen in vlam. “Geef sommigen hun zin en dan zitten alle leerlingen tot hun 16 jaar samen in de richting Wiskunde-Haartooi-Mechanica-Moderne talen-Latijn-Houtbewerking.”

3. Schauvliege: "Er komen nieuwe bossen"

Vlaanderen investeert quasi het volledige saldo van het Boscompensatiefonds in de aanleg van nieuwe bossen. Dat meldt Vlaams Natuurminister Joke Schauvliege (CD&V), schrijft De Zondag. Daarmee werkt ze een historische achterstand weg.

Natuurminister Joke Schauvliege (CD&V).

4. Theresa May bereid harde brexit te aanvaarden

De Britse premier Theresa May is bereid om de Europese eengemaakte markt en douaneunie te verlaten om de volledige controle over de Britse grenzen te verwerven, zo berichtten de Britse media zaterdagavond. Ze zou die boodschap dinsdag overbrengen in haar toespraak over de brexit.

5. Trump zorgt opnieuw voor ophef na aanval op burgerrechtenicoon

Donald Trump heeft voor ophef gezorgd door de aanval te openen op een beroemde Amerikaanse burgerrechtenactivist. Afgevaardigde John Lewis had de toorn van de aankomende president over zich afgeroepen door te zeggen dat hij Trump niet ziet als "legitieme president". 

Aan tafel

1. Na de "stormen van kritiek" over de uitgebleven storm: weerman David Dehenauw schrijft deze open brief

"Amai, was dat nu die storm?", "Een storm in een glas water", "Die voorspellingen konden beter", het zijn maar enkele van de kritische reacties op het uitblijven van de grote storm van gisteren die de kust 30.000 zandzakken had doen aanrukken en ook in Antwerpen voor ophef zorgde. Iedereen vreesde voor het ergste, maar er bleek weinig aan de hand. 

Weerman David Dehenauw begrijpt de kritiek op de foute weersvoorspelling, maar vindt het nodig om tegenwind te bieden. "Stormen van kritiek", zo begint hij zijn open brief.

Wanda.

2. "Een volle agenda is geen statussymbool"

De wetenschap bewijst: twintigers voelen zich eenzaam. Wanda (22) studeert architectuur aan LUCA School of Arts in Gent. Haar kotjaren zijn niet altijd even gemakkelijk, maar met vallen en opstaan baant ze zich een weg in het leven.