© AFP

Rory McIlroy mist door ribblessure Abu Dhabi Championship

Rory McIlroy moet door een ribblessure forfait geven voor het Abu Dhabi HSBC Golf Championship (European Tour). De nummer twee van de wereld klaagde al langere tijd over rugpijn en onderzoeken toonden maandag de stressfractuur aan. De Noord-Ier moet rust houden zodat zijn rib kan herstellen.

McIlroy hoopte in Abu Dhabi eens een toernooizege te kunnen pakken, nadat hij vier keer eerder als tweede was geëindigd. “Het is een bittere teleurstelling”, zei de 27-jarige golfer. “Iedereen weet hoe graag ik hier speel.”

McIlroy verloor zondag nog nipt van Graeme Storm in de playoff die nodig was om het Zuid-Afrikaans Open te winnen. De Noord-Ier speelde toen met een ingetapete rug en had ontstekingsremmers ingenomen.

Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts (en mogelijk ook Thomas Detry) verdedigen de Belgische kleuren in Abu Dhabi. Het toernooi begint donderdag (19 januari) en duurt vier dagen. Vorig jaar werd Pieters er knap tweede na de Amerikaan Rickie Fowler. McIlroy deelde de derde plaats met de Zweed Henrik Stenson.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer