VIDEO. West-Vlaamse tieners razen aan 100 kilometer per uur van bergflank

© WoodWings

De twee West-Vlaamse tieners René Joye (14) en zijn vriend Axel Impens (16), beiden uit Koksijde, laten van zich spreken in de longboard-wereld. Beide jongemannen raasden deze zomer aan duizelingwekkende snelheden naar beneden op een afgesloten weg in de Franse Alpen.

Cédric Maes

Met een maximumsnelheid van 110 kilometer per uur van een bergflank razen op een longboard, oftewel een lang skateboard. Menig wielrenner kan er eens komen naar kijken. Voor de West-Vlaamse jongemannen uit de Westhoek, René Joye (14) uit Wulpen en zijn vriend Axel Impens (16) uit Oostduinkerke, beiden deelgemeenten van Koksijde, is het net geen dagelijkse kost.

Beide heren waren afgelopen zomer opnieuw van de partij op het internationale WoodWings trainingskamp in de Franse Alpen, waar ze aan hoge snelheden meerdere afdalingen deden. Na twee weken intensief trainen in een beveiligde omgeving, namen de West-Vlaamse tieners een video op waarin ze hun kunsten tonen. Oordeelt u na het bekijken van de video vooral zelf of u zich ook eens aan een trip op een longboard wil wagen.

Afgesloten wegen

Met de nodige beheersing en wendbaarheid bewegen de West-Vlaamse longboarders zich van bocht naar bocht, waarbij ze hun aangeleerde technieken en speciale handschoenen gebruiken om hun evenwicht en snelheid onder controle te houden. De wegen die de jongemannen afdalen, zijn uiteraard volledig afgesloten en beveiligd voor het verkeer.

Op het ‘WoodWings downhill kamp’ – dat in handen is van Belgische organisatoren – kunnen jongeren zich sportief uitleven in een veilige omgeving. Niet enkel het downhill longboarden, de discipline die u ziet in de video, komt er aan bod. Ook andere extreme downhill sporten worden er in veilige omstandigheden aangeleerd en beoefend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen