Man ontvoert zijn baby met machete in de hand. “Hij kon niet verdragen dat mijn zus de relatie verbrak”

© *

Politie en gerecht zijn met man en macht op zoek naar een baby die werd ontvoerd nabij Binche. De 26-jarige mama werd zwaar toegetakeld met een machete.

tg/gn

Veel details zijn er nog niet bekend. De feiten dateren al van afgelopen vrijdag. Die avond zijn twee mannen met veel tumult binnengevallen op de camping Pincemaille in de Henegouwse gemeente Estinnes, vlakbij Binche. De broers Tony en Jordy Weiss hadden het gemunt op Presila B., die daar woont.

Jordy, de jongste van de broers en tevens de ex van Presila, viel zijn vroegere partner aan met een hakbijl en verwondde haar in het gezicht. De vrouw werd geopereerd maar verkeert niet in levensgevaar. De twee gingen aan de haal met de baby van Presila, het vijf maanden oude meisje Grace. Zij zou tevens het dochtertje zijn van de dader. Presila liet in november weten op haar Facebookpagina dat ze had

gebroken met Jordy Weiss, met wie ze in 2011 was getrouwd. “Hij kon dat niet accepteren”, aldus de zus van Presila tegen een journalist van RTL. “Hij is met zijn broer gekomen om mijn zus te slaan en de baby mee te nemen.”

Het was de familie van de aangevallen moeder zelf die via de sociale media iedereen opriep om de baby te helpen zoeken.”mijn zus eet niet meer, slaapt niet meer en heeft zelf gevraagd om het ziekenhuis te mogen verlaten.”

Verstopt

De twee broers zijn intussen aangehouden door het gerecht voor poging tot moord en ontvoering. Maar de baby is nog altijd vermist. Toch is Child Focus niet betrokken bij de opsporing. De politie gaat ervan uit dat de baby ergens is verstopt. Dat zou in een camping kunnen zijn van Franstalige zigeuners in Willebroek. Maar de broers zouden ontkennen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen