Buurt trekt aan alarmbel: “toeristen hebben alle bomen langs straat geknakt”

© jve

© jve

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een groep buurtbewoners van het Guilinipad is de overlast van dronken toeristen spuugzat. Vandalisme, nachtlawaai en een gevoel van onveiligheid zijn er schering en inslag, sommigen overwogen zelfs al een verhuizing. “Er werden al zestien boompjes afgekraakt”, zegt buurtbewoner Roger Debast.

JUNIOR VERBEEKE

Al jaren is er tijdens de zomer een kat -en muisspel aan de gang tussen de inwoners van de appartementsgebouwen ‘Royal Gardens’ aan het Guillinipad en dronken jongeren die zich bezondigen aan vandalisme en nachtlawaai. Heel wat toeristen trekken via het Guillinipad naar hun campings rond de Zeebrugge­laan na een nachtje stappen, en een deel daarvan maakt het deze zomer opnieuw te bont.

Rond het pad werden de afgelopen weken al zestien boompjes afgekraakt, een inwoonster zag zelfs haar tuinmeubelen verdwijnen. De buurtbewoners zijn het spuugzat en eisen maatregelen om de overlast eindelijk in te perken.

“Dit spelletje is al vier jaar aan de gang”, foetert Roger Debast, buurtbewoner. “Rond elf uur 's avonds vertrekken de jongeren naar het centrum en zijn ze meestal al redelijk beschonken. Als ze tussen drie en vijf uur 's nachts terugkomen langs dezelfde route, is het hek van de dam. Talloze boompjes werden al beschadigd en er wordt extreem veel lawaai gewaakt. De meesten van ons hebben er al heel wat slapeloze nachten opzitten. Eens de politie komt, vluchten ze allemaal apart de bosjes in. Ik denk dat het om een harde kern van een tiental personen gaat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen