Dit is (opnieuw) de beste stadiontapper van het land

© Mvn

Michiel Brabant werd voor de tweede keer verkozen tot beste glazentapper van de Jupiler Pro League.

ddj

Niet alleen op het veld heeft Club Brugge tegenwoordig toppers lopen, ook in de kantine zitten enkele goudhaantjes verstopt. Michiel Brabant werd deze week verkozen tot beste nationale biertapper van de Jupiler Pro League.

De wedstrijd werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door AB InBev onder het personeel van de nationale voetbalclubs.

“De wedstrijd is verdeeld in twee delen”, zegt Michiel. “Er wordt apart gequoteerd op tappen in glazen en tappen in bekers. Eerst wordt een wedstrijd gehouden binnen de clubs om te bepalen wie er het beste is in elke categorie. Samen met Dries Cloet, die de beste was in plastic, kwam ik als winnaar uit de bus. Deze week werden we als afgevaardigden van Club Brugge op het oefencentrum van de Rode Duivels in Tubeke verwacht om het op te nemen tegen de andere eersteklassers.”

“Het gaat om meer dan enkel het pintje tappen”, zegt de Brugse informaticaleerkracht. “Naast het tappen moeten we het glas op de juiste manier spoelen en natuurlijk ook correct presenteren. Ik kwam, net als in 2013, als winnaar uit de bus in de categorie glazen tappen.”

“Ook al hebben we als team dan misschien de hoofdvogel niet afgeschoten, de individuele prijs is natuurlijk leuk. In 2013 won ik een koelkast, nu kwamen tickets voor Rock Werchter uit de bus. Ik heb er nooit een opleiding voor gevolgd, maar kreeg alles mee van leermeester Johan Verwilst van Grand Café du Theatre in de Kuipersstraat.”

Hoop hij nu door een buitenlandse topclub te worden weggeplukt? “In Engeland kan ik ze als het op tappen aankomt nog wel wat bijbrengen, maar doe toch maar München. In een echte bierstad!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen