Man aangehouden voor plannen aanslag, broer vrijgelaten

© Photo News

Bij een grootschalige antiterreuractie in Wallonië zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeven personen opgepakt. Dat meldt het federaal parket. Het gaat onder meer om twee broers die een aanslag op Belgisch grondgebied zouden hebben gepland. Een van de twee broers werd intussen vrijgelaten, de andere aangehouden.

mtm, gjs

De speurders voerden in totaal acht huiszoekingen uit, zeven in de omgeving van Bergen en één in Luik. Er werden geen wapens of explosieven gevonden tijdens de huiszoekingen.

Twee personen werden meegenomen voor verhoor. Het gaat om de 33-jarige Nourredine H. en zijn broer Hamza. Uit het onderzoek blijkt, dat er plannen zouden geweest zijn om ergens in België een aanslag te plegen. De broers werden al langer gevolgd, aldus OCAD, het orgaan dat de terreurdreiging in ons land analyseert. De reden dat er nu bij de broers binnengevallen werd, heeft vermoedelijk te maken met het feit dat de plannen "concreet" werden.

Momenteel zijn er geen verbanden met de dossiers over de aanslagen van 22 maart op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel. Het dreigingsniveau in ons land blijft voorlopig op drie.

De onderzoeksrechter heeft zaterdagnamiddag beslist dat Hamza H. vrijgelaten wordt zonder inverdenkingstelling. Zijn broer Nourredine blijft wel aangehouden en is in verdenking gesteld van poging tot een terroristische moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen