© medialaan

Antwerpse (22) van bed and breakfast in Portugal te zien in ‘Met Vier in Bed’

Een bed and breakfast uitbaten in Portugal. Anouk Smet (22) uit Ekeren doet het, en is maandag met haar vriend te zien in Met Vier in Bed op VTM. “We deden tijdens de opnames veel tips op.”

Tom VETS

Aan de Portugese westkust, ten noorden van de hoofdstad Lissabon, ligt het dorpje Nadadouro. Daar baten Anouk Smet en haar vriend Artur b&b Casa Pedra Nobre uit. “Mijn ouders schreven ons achter mijn rug in voor Met Vier in Bed”, zegt Anouk. “Ik was verrast. Gelukkig zag mijn vriend het ook zitten om mee te doen. Toen we voor het programma drie dagen bij de anderen moesten logeren, zijn mijn ouders speciaal naar Portugal gekomen om de zaak tijdelijk over te nemen. We konden immers niet sluiten.”

Casa Pedra Nobre is nog een jonge zaak. “Op 8 augustus bestaan we een jaar. De eerste acht maanden runde ik de zaak grotendeels alleen en kwam mijn vriend, die ik op Erasmus leerde kennen, in het weekend over vanuit Madrid. Sinds april is hij er vaker. Onze b&b schoot goed uit de startblokken. Voor de opening maakte ik al reclame op bookingsites, wat toeristen lokte. Nu bereiken we een internationaal publiek. We hadden al gasten uit vijftien landen, waaronder Amerika en Brazilië. Casa Pedra Nobre bevat drie dubbele kamers en één familiekamer. Er is ook een zwembad met jetstream.”

Tips

Ondanks weinig ervaring trok Anouk zich uit de slag. “Ik heb een diploma hotelmanagement op zak, wat goed van pas kwam. Toch is het een leerschool. Vrienden en familie gaven nuttige tips, en ook tijdens Met Vier in Bed deden we tips op. Welk ontbijt, hoe je gasten ontvangt en welke dingen je tegen hen moet zeggen.”

De opnames waren spannend. “Een camera voor je neus doet je sowieso in het begin al wat onwennig bewegen. We moesten bovendien de aftrap geven, toen we de anderen nog niet kenden. De sfeer was op die eerste dag wat anders dan op de laatste.”

Hoe Anouk in een Portugese b&b belandde? Mede door haar ouders. “Zij droomden al langer van een zuiderse b&b. Dit gebouw konden ze in goede staat kopen. Alleen de tuin namen we flink onder handen. Het is de bedoeling dat zij op termijn de zaak overnemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER