Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Pasta op tafel in 20 minuten: glutenvrije fusilli met ansjovis, boontjes en mozzarella

Maar weinig tijd vanavond? Dan is deze pasta een prima idee. Gezond, origineel én op tafel in amper 20 minuten.

Wat heb je nodig:
300 g glutenvrije fusilli
4 ansjovisfilets
2 teentjes knoflook, geperst
250 g sperziebonen
250 g kerstomaatjes
4 el gehakte peterselie
125 g mozzarella
handvol pijnboompitten
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. 
Stap 2: Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
Stap 3: Hak de ansjovis grof en meng samen met de geperste look en
een scheutje olijfolie onder de boontjes. Kruid met peper en zout en schep in een ovenschaal. Doe de tomaatjes in een andere ovenschaal. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet beide
schalen 12 minuten in de oven.
Stap 4: Giet de pasta af en meng er de boontjes en de peterselie onder.
Stap 5: Schep de pasta in een grote schaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pasta. Garneer met de tomaatjes en de pijnboompitten.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel