Bankoverval in hartje Brussel: agent gedwongen om wapen af te geven

© rdb

Twee daders hebben donderdagochtend rond 11 uur op brutale wijze de BBVA-bank in het centrum van Brussel overvallen. Ze overmeesterden daarbij een agent, die gedwongen werd het dienstwapen af te geven.

cds, rdb, mtm

"We kregen donderdagochtend rond 11 uur een melding binnen van een overval", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de Brusselse politie. "Agenten die in de buurt waren, zijn meteen ter plaatse gegaan. Eens binnen in de bank zagen ze dat het personeel en alle aanwezigen op de grond lagen. Daarna zijn ze langs achter benaderd door de twee daders, die hen bedreigden met een wapen."

De twee daders overmeesterden een van de agenten en dwongen hem zijn dienstwapen af te geven. De twee konden ontkomen op een scooter en zijn voortvluchtig. Een van de agenten is ze nog achterna gelopen, maar zonder succes. De daders hebben buit gemaakt, al is niet duidelijk hoeveel.

Een getuige zag de twee daders wegvluchten. "Ik zag plots iemand heel snel wegrennen. Ik dacht eerst dat het om een slachtoffer van de overval ging, maar toen ik het wapen zag, wist ik dat het een van de daders was. Hij rende samen met zijn kompaan richting een zwarte scooter. Hun gezichten heb ik niet kunnen zien, ze droegen maskers, maar ik heb wel de nummerplaat van de scooter opgeschreven en intussen aan de politie gegeven."

Niemand raakte gewond bij de overval. Het gerechtelijk lab is momenteel ter plaatse. Op dit moment worden de beveiligingscamera's van de bank bekeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen