Drie jaar cel voor man die vrouw anaal verkrachtte tijdens oudejaar

© Shutterstock

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een man uit Merksem veroordeeld tot drie jaar cel voor het verkrachten van een vrouw in de oudejaarsnacht van 2015 op 2016.

adm

De vrouw, die bevriend was met de beklaagde, had oudejaarsavond op zijn appartement doorgebracht, samen met acht anderen. Rond 3 uur ‘s nachts werd ze moe en ging ze een dutje doen in de slaapkamer van de beklaagde en zijn vriendin. Ze werd door hem wakker gemaakt, toen alle gasten vertrokken waren. De vrouw kreeg het zetelbed aangeboden en ging daar verder slapen.

Een tijdje later zou de beklaagde bij haar in het zetelbed zijn gekropen. De vrouw verstijfde naar eigen zeggen en deed alsof ze sliep. Ze vertelde de politie later dat ze zich niet kon verzetten, toen hij haar anaal verkrachtte. Ze ging de volgende ochtend naar de dokter, die haar doorverwees naar het ziekenhuis.

De vriendin van de beklaagde had niet gemerkt dat hij het bed verlaten had. Toen ze ’s morgens wakker werd, lag hij naast haar en was het slachtoffer vertrokken. De beklaagde ontkende en gaf vrijwillig een DNA-staal af. Dat kwam overeen met het sperma dat in het slachtoffer werd aangetroffen. De man bleef er evenwel bij dat hij geen seksueel contact met haar had gehad.

De rechtbank vond de feiten bewezen. Hij kreeg niet alleen een effectieve celstraf opgelegd, maar moet het slachtoffer ook 750 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen