Gentse oppositiepartijen N-VA en CD&V willen nu ook vergoedingen bekendmaken

© fvv

Niet alleen CD&V, maar ook N-VA, de grootste oppositiepartij in de Gentse gemeenteraad, maakt in de komende dagen de vergoedingen van haar mandatarissen bekend. Bij Vlaams Belang is dan weer te horen dat maar twee verkozenen een afgeleid mandaat hebben in het Havenbedrijf Gent en het stadsontwikkelingsbedrijf sogent.

adm

“We hebben iedereen gevraagd om zijn fiscale fiches in te dienen, zullen de vergoedingen oplijsten in een excell en dan bekendmaken”, zegt kersvers fractievoorzitter Elke Sleurs. N-VA is met negen mandatarisen de grootse oppositiepartij in de Gentse gemeenteraad. “Waarom zouden we dat niet doen? Ik zie niet in wat daar zo geheimzinnig aan zou zijn. We hebben niets te verbergen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook CD&V en Vlaams Belang

CD&V maakte vorige week al duidelijk dat ze ook alle vergoedingen van hun vier mandatarissen oplijsten. Bij Vlaams Belang, met drie raadsleden, is dan weer te horen dat de partij maar twee afgeleide mandaten heeft: fractieleider Johan Deckmyn zetelt in het Havenbedrijf Gent en raadslid Wis Versyp in het stadsontwikkelingsbedrijf sogent.

“Sinds jaar en dag vragen we om in intercommunales te mogen zetelen, om te zien wat daar gebeurt, maar we zijn daar altijd ‘democratisch’ uit geweerd door meerderheid en oppositie”, zegt Deckmyn. “Ik heb altijd smalend gezegd dat daar dingen gebeuren die we niet mogen weten, misschien waren die woorden profetisch.”

Woensdagavond maakte coalitiepartij Open Vld haar mandaten bekend, vorige week dinsdag beten kartelpartners sp.a en Groen de spits af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen