Politie sluit clandestien dierenasiel: bijna dertig katten weggehaald

© rl

Het team dierenwelzijn van de Leuvense politie heeft een niet-erkend dierenasiel in deelgemeente Wilsele gesloten. In totaal werden 27 dieren weggehaald. De uitbaatster kreeg een proces-verbaal voor dierenverwaarlozing.

stl

Het asiel profileerde zich naar de buitenwereld als een erkende instantie, compleet met een website en een Facebookpagina. Bovendien bood de eigenares katten aan ter adoptie. Maar de vrouw was wettelijk met niets in orde en baatte niet eens een echt asiel uit. Bijna een maand geleden klopte het team Dierenwelzijn voor een eerste keer aan bij de vrouw in Wilsele, dat na een melding van dierenverwaarlozing bij de Vlaamse Overheid.

Toen weigerde de vrouw de deur te openen, maar via de tuin van de buren konden de inspecteurs en een dierenarts vaststellen dat de tuin van de vrouw een echt stort was. Het lag er vol afval en lege blikjes kattenvoer. Ook stond de hele tuin vol hokjes en krotten waarin katten opgesloten zaten. De dieren hadden geen drinkbaar water en de kattenbakken lagen vol uitwerpselen. Ook liepen er vijf pony’s in de tuin. Die verkeerden wel in goede gezondheid.

Einde vorige week gingen de dierenagenten terug naar de vrouw, dit keer met een Op 17 februari ging de dierenpolitie terug. In totaal werden 27 katten gevangen en opgevangen in twee dierenasielen in Sint-Truiden en Genk. Daar krijgen ze de nodige medische verzorging. Nadien kunnen de diertjes er ook geadopteerd worden. De vrouw kreeg een proces-verbaal voor dierenverwaarlozing mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen