Politie spoort ‘kinderlokker’ op: “Man had geen slechte bedoelingen”

De politie van Roeselare heeft de ‘kinderlokker’ kunnen opsporen die enkele jonge voetballertjes had aangesproken. De voetbalclub FC Roeselare had dan ook via Facebook gewaarschuwd voor de man. Nu heeft de politie de man in kwestie kunnen opsporen.

mab

Eerder deze week ontstond er onrust in Roeselare en omgeving. Een man had enkele jeugdspelertjes aangesproken achter het terrein van FC Roeselare. “Hij vroeg hen of ze niet mee wilden komen in zijn wagen om naar prentenboeken van voetballers te kijken. Gelukkig zijn de jongens daar niet op ingegaan”, zei Koenraad Delameuilleur van Club Roeselare eerder deze week.

De dag opnieuw stond de man daar opnieuw tijdens een wedstrijd van de dames, maar toen bleef hij in zijn auto zitten. Daarop besloot de club om alle ouders en trainers in te lichten en op te roepen tot waakzaamheid. De voorzitter deed ook aangifte van de feiten bij de politie van Roeselare.

“Geen kwalijke bedoelingen”

Het onderzoek van de politie heeft nu resultaat opgeleverd. “De betrokkene werd deze namiddag aangetroffen en verhoord”, klinkt het bij de politiezone RIHO. “Uit dit politioneel onderzoek – waar wij niet verder over zullen communiceren – is gebleken dat door een samenloop van omstandigheden alles op een misverstand berust. De man had geen kwalijke bedoelingen en is geen kinderlokker. De betrokkene kan dan ook geen enkel misdrijf ten laste worden gelegd.” (

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen