Laagste aantal letselongevallen in tien jaar in Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek

Vorig jaar vonden in de politiezone Limburg Regio Hoofdstad, onder meer in Hasselt en Diepenbeek, 564 verkeersongevallen met doden en gewonden plaats. Dat is het laagste cijfer in tien jaar, zo is donderdag bekendgemaakt. In 2007 stond de teller nog op 847 verkeersongevallen met doden en gewonden.

Diepenbeek, Hasselt, Herk-De-Stad, Halen, Lummen en Zonhoven kenden in 2007 een piek met het cijfer van 847 aanrijdingen. Vanaf toen werd een dalende trend ingezet, met het voorlopig laagste cijfer in 2016.

“Op basis van de letselongevallen de laatste drie jaren stellen we per gemeente een lijst op met locaties waar zich de meeste ongevallen voordeden. Op deze locaties houden wij regelmatig flitscontroles. Ook bij klachten over overdreven snelheid proberen we kort op de bal te spelen. We plaatsen dan een smiley-bord om automobilisten te sensibiliseren. Daarnaast bekijken we met de gemeenten of er infrastructurele maatregelen nodig zijn”, aldus korpschef Philip Pirard.

Verder zijn er controles op zwaar vervoer, alcohol en drugs in het verkeer, het dragen van de gordel en het gebruik van de gsm.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer