Thomas Cook en TUI vliegen binnenkort opnieuw naar Tunesië

Thomas Cook vliegt vanaf 8 april weer naar Tunesië. Dat meldt de touroperator in een persbericht. Ook TUI wil de vluchten naar Tunesië zo snel mogelijk hervatten, maar heeft nog geen exacte datum.

Dat de touroperatoren opnieuw naar het Tunesische vasteland vliegen, heeft te maken met de beslissing van de Belgische regering om het negatieve reisadvies voor badplaatsen in het land op te heffen.

Thomas Cook vliegt vanaf 8 april opnieuw wekelijks naar de luchthaven van Enfidha in de regio Hammamet. Veel Belgen weken wegens het negatieve reisadvies uit naar buurlanden als Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg om toch naar Tunesië op vakantie te kunnen vertrekken, zegt Thomas Cook. Die landen hanteerden, in tegenstelling tot België, al langer geen negatief reisadvies voor Tunesië.

Bij TUI luidt het dat de vluchten naar Tunesië snel zullen hervatten. "We kunnen daar echter nog geen concrete datum op plakken."

"We kijken uit naar een vernieuwde start op deze mooie bestemming. Klanten van Neckermann en Thomas Cook zullen opnieuw in alle veiligheid van hun langverwachte vakantie in het zonnige Tunesië kunnen genieten", aldus nog Jan Dekeyser, ceo van Thomas Cook Belgium.

Meest gelezen