© ss

Honderden kikkers verzamelden bij zijn huis... en nu willen ze niet meer weg

Toen Barry Kirby uit het Engelse St. Budeaux twee weken geleden naar zijn werk vertrok, merkte hij tientallen kikkers op in de directe omgeving van zijn huis. Bij thuiskomst waren ze plots met bijna tweehonderd. En nu willen de amfibieën niet meer weg.

nadb

De veertigjarige alleenstaande vader woont intussen zes maanden in zijn nieuwe woning samen met zijn tienerdochter Nicole. Deze maand merkte hij voor het eerst tientallen kikkers op aan zijn huis.

“Ik zag er eentje zitten en dan nog een paar en dan nog enkele... Ze zaten precies overal”, herinnert Barry Kirby zich. “Ik dacht eerst dat iemand een grapje wou uithalen. Maar toen ik thuiskwam van mijn werk, zaten ze zelfs op mijn trap. Er waren er plots honderden. Heel bizar.”

Eerst vond Kirby het niet zo’n groot probleem, maar nu kan hij niet meer slapen door het lawaai van de kikkers. “Ik moet mijn televisie zelfs aanzetten om het geluid een beetje te dempen”, klinkt het.

“Binnenkort nog meer”

De man heeft intussen al een team van verdelgers gecontacteerd, maar zij zeiden zich niet bezig te houden met kikkers. “Ik wil die diertjes geen pijn doen, maar ik wil wel dat ze weggaan”, verduidelijkt Kirby. “Ik weet ook echt niet waar ze vandaan komen.”

Het lijkt er ook op dat het probleem binnenkort nog groter zal zijn. De kikkers zijn namelijk aan het paren en sommige zijn al zwanger. “Dat betekent dat er weldra nog meer kikkers aan mijn huis zullen zitten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer