Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Trump roept Twittervolgers op naar tv-show te kijken die ontslag Paul Ryan eist

Paul Ryan blijft met lege handen achter.

Op zich is het al opmerkelijk dat de president van de VS op Twitter zijn volgers oproept om een bepaald tv-programma te bekijken. Als die show uren later dan ook nog eens aanvangt met de harde eis tot ontslag van Speaker of the House, Paul Ryan, dan is dat des te opvallender.

"Vanavond om 21 uur kijken naar Judge Jeanine op Fox News", tweette Donald J. Trump gisterochtend. Dat gaf meteen aanleiding tot allerlei gissingen waarom de Amerikaanse president precies die tv-suggestie de wereld instuurde. Oliver Darcy van Business Insider legde een mogelijk verband met het teasen van het programma Judge Jeanine in Fox & Friends, waarin "verrassende nieuwe details" beloofd werden over de vermeende afluisterpraktijken van Trump door Obama.

Maar toen de voormalige aanklager en rechter Jeanine Pirro haar show opende met de scherpe stelling dat de Republikeinse House Speaker, Paul Ryan, zou moeten opstappen, vonden velen dat een net iets té toevallige samenloop van gebeurtenissen na Trumps tweet. Judge Jeanine fulmineerde dat Ryan de president had tekortgedaan omdat hij niet de nodige stemmen kon leveren in het Congres om Obamacare te laten vervangen door het voorstel voor de gezondheidszorg van de Republikeinen. "Waar hij nochtans zeven jaar heeft kunnen aan werken", sprak Judge Jeanine in haar geaffecteerde stijl.

Ze zette zelfs met zoveel woorden Trump helemaal uit de wind. "Dit is niet de schuld van de president. Niemand verwachtte van een zakenman dat hij alle nuances zou vatten, noch de ingewikkelde ins en outs van Washington en de wetgevingsprocessen." Pirro voegde eraan toe dat ze "zeker" niet met Trump had gesproken hierover.

Twitter bericht wordt geladen...

De beloofde verwijzing naar de prullenmand van Obamacare werd een afgang voor president Trump.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...