Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Hoe laat het is - en wat u nog meer moet weten voor u aan de zondagse lunch gaat

Hoe laat het is - en wat u nog meer moet weten voor u aan de zondagse lunch gaat

Zomeruur: dat wil zeggen dat we afgelopen nacht de klok een uurtje vooruit hebben gedraaid. Dit is wat u moet weten voor u aan tafel gaat.

In het nieuws

1. Zomeruur

We hebben vannacht de klok alweer met zijn allen een uur naar voor gedraaid: van 2 naar 3 uur.

Een uur minder slaap dus, en dat is vervelend. Maar is het ook ongezond?

Zomeruur: 2 uur 's nachts werd afgelopen nacht 3 uur.

2. Oorlogsbom in Gent

Zondagochtend vroeg was het treinverkeer in Gent-Sint-Pieters onderbroken door de vondst van een oorlogsbom in de buurt van het station.

3. Meer asielfraudedossiers

Dit jaar zijn na tweeënhalf maanden aan het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) 28 meldingen van mogelijke asielfraude door vakantiegangers gemeld. De dossiers zijn nog in onderzoek. In heel 2016 werden in totaal 46 meldingen aan het CGVS overgemaakt. Dat leidde tot 14 intrekkingen en 6 beslissingen van behoud van status, 26 dossiers zijn nog in onderzoek. 

4. Duivels redden punt

De Rode Duivels hebben in het Koning Boudewijnstadion 1-1 gelijkgespeeld tegen Griekenland op de vijfde speeldag in WK-kwalificatiegroep H. Romelu Lukaku scoorde kort voor het einde de gelijkmaker. België blijft na het gelijkspel leider in groep H.

In het nieuws

5. Uitkeringsfraude in Limburg

Het gerecht in Limburg heeft het grootste frauduleuze netwerk ooit inzake uitkeringen blootgelegd. De fraude was al jaren bezig en honderden, tot mogelijk duizenden personen zouden van het systeem gebruik hebben gemaakt. Allen kregen zij onterechte ziekte- of invaliditeitsuitkeringen die voor het leven waren bedoeld

Voor bij het aperitief

1. Preview in Disneyland: Star Tours

Voortaan is het mogelijk om te reizen naar Star Wars-planeten Jakku, Tatooine of de Death Star. Enfin, dat is toch het effect van Star Tours: The Adventures Continue, een nieuwe attractie die vandaag opent in Disneyland Paris. De Morgen mocht de flight simulator van George Lucas al eens uitproberen.

2. In Japan is het makkelijk idool te zijn

Elke dag tipt een Cult.redacteur een film op het documentairefestival Docville in Leuven. Vandaag kiest Robin Broos 'Tokyo Idols': over het vreemde fenomeen van 'idols'. Het gaat om 10.000 Japanse meisjes die niet noodzakelijk goed kunnen zingen, maar wel schattig zijn en een schare fans rond zich kunnen verzamelen.

3. De reagurende fapper

Bijna triomfantelijk vierden reaguurders op schimmige sites en fora deze week het zoveelste naaktfotoschandaal. Waar komt dit misogyne enthousiasme vandaan?