Direct naar artikelinhoud
Video

Pretparken zijn klaar voor nieuw seizoen

Pretparken zijn klaar voor nieuw seizoen

Met de start van de paasvakantie wordt traditiegetrouw het nieuwe pretparkseizoen afgetrapt. Uit een rondvraag blijkt dat de pretparken voorbereid zijn op de drukte.

In januari zocht Walibi nog 600 medewerkers, maar het grote tekort is ingevuld. "Al kampen we nog wel met een tekort aan acteurs die zich verkleden als monster voor Halloween", zegt Tiffany Mestdagh van Walibi. Het Waverse pretpark bouwde geen nieuwe attractie maar sleepte in november wel de prijs voor 'beste nieuwe attractie ter wereld' in de wacht met de rollercoaster PULSAR.

Het West-Vlaamse Bellewaerdepark opent het pretparkseizoen dan weer met een Europese primeur. Dawson Duel is de eerste attractie waarin je tegen elkaar kan racen tijdens een afdaling. Het paradepaardje wordt in gebruik genomen in mei. Ook in Bellewaerde zijn alle seizoensvacatures ingevuld.

In Bobbejaanland, in het Kempische Lichtaart, zetten ze meer in op rustigere activiteiten. In de nieuwe speeltuin Wondergarden kunnen alle kinderen, inclusief kinderen met een beperking, zich uitleven. Naast de speeltuin is er ook een vernieuwd restaurant met een groot terras.

Plopsaland was onbereikbaar.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie