Facebookfenomeen Pedro Poublon terug na drie jaar radiostilte

© *

© Facebook

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Na drie lange jaren ‘radiostilte’ is cultheld Pedro Poublon boven water gekomen. De fictieve Oostendenaar heeft naar eigen zeggen “3 JAREN IN DEN BAK” gezeten en is “SCHERPER DAN OOIT”. Deze keer laat de 'beroepsmilitair' zijn fijnzinnige analyses en grappige anekdotes los op Twitter. Zijn volgers zijn hem niet vergeten: zijn comebacktweet werd onmiddellijk 500 keer geliket.

agy, adm

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het Nederlands: "Je mag dat uur nog zo vaak verzetten, ik blijf gewoon zo lang liggen als ik wil grtz Pedro."

Dat is de eerste boodschap die Pedro Poublon sinds mei 2014 de wereld intweette. Enkele jaren geleden was de Twitter- en Facebookaccount van de man een ware culthit. Altijd in hoofdletters, altijd zonder leestekens, altijd afgesloten met GRTZ PEDRO, maar vooral altijd grappig.

Of Pedro nu liefdesverdriet had, in het West-Vlaams of Engels schreef of ruzie maakte op straat, het maakte niet uit. Zijn volgers waren elke keer weer laaiend enthousiast. Maar drie jaar geleden viel Pedro plots stil. Tot maandag.

Winterslaap

Op enkele uren tijd stuurde Pedro twee tweets de wereld in, die druk werden gedeeld. Of hij daarmee definitief terug is, is nog onduidelijk. Zo bleef zijn Facebookaccount voorlopig nog in winterslaap.

Een verklaring voor zijn langdurige afwezigheid gaf de Oostendse beroepsmilitair ook meteen mee. En die zetten we wel in hoofdletters:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

*= Drie jaar in de bak en scherper dan ooit. De clown die me gechareld heeft, mag al op de grond gaan liggen. Maar eerst naar mijn lief. Grtz Pedro.

Op zijn hoogtepunt balanceerde Poublon op de rand van het Vlaams Erfgoed. Hij schopte het zo ver dat hij een interview scoorde in P-magazine. Voorts werd het bijzonder stil rond Pedro na het overlijden van Patrick De Witte, de toenmalige hoofdredacteur van het mannenblad. Even werd gespeculeerd dat hij achter het typetje zat, maar het gerucht werd nooit ontkend of bevestigd.

Los daarvan: Pedro is back. Of het nu de échte Pedro of een copycat betreft, is niet duidelijk.

GRTZ PEDRO

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen