Ontdek hier of u te veel huur betaalt voor uw woning

© BELGA

De website huurschatter.be, waar mensen hun huurprijs kunnen berekenen, heeft een opfrisbeurt gekregen. De tool van de Vlaamse Overheid maak het voor iedereen, huurders en verhuurders, mogelijk om tot een meer accurate schatting van de prijs te komen.

gjs, jns

De huurschatter werd in 2012-2013 ontwikkeld. Doelstelling is dat iedereen - zowel huurder als verhuurder - een beter beeld krijgt van de huurprijzen op de private huurmarkt. Minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) liet het instrument verbeteren en verfijnen. De vernieuwde site is nu klaar.

Er is gezocht naar manieren om de schatting van de huurprijs fijner en nauwkeuriger te maken. “De doelstelling blijft gelijk”, zegt minister Homans. “De toepassing wil zowel huurder als verhuurder een houvast bieden bij het beoordelen of bepalen van de huurprijs voor een woning. Door de meer accurate schatting in de nieuwe versie hoop ik dat er meer mensen hun weg vinden naar de huurschatter voor het schatten van een huurprijs. Hoe nauwkeuriger de huurschatter, hoe interessanter de toepassing ook wordt voor professionele gebruikers zoals professionele verhuurders, immobiliënkantoren,...”.

Probeer de huurschatter hier uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen