SP.A: “Onbegrijpelijk dat Wallonië doorgaat met wapenleveringen aan Saoedi-Arabië”

© BELGA

Dat Wallonië er niet aan denkt om de wapenleveringen aan Saoedi-Arabië stop te zetten, is volgens Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke (SP.A) “onbegrijpelijk en ontgoochelend”.

gjs

© BELGA

Waals minister-president Paul Magnette zei dinsdagochtend op de RTBF-radio dat Wallonië niet van plan is te stoppen met wapenleveringen aan Saoedi-Arabië. Magnette reageerde daarmee op de oproep van federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) afgelopen weekend.

Magnette beschuldigt De Croo ervan dat hij een communautair rel wil creëren in de media. Hij wijst erop dat Saoedi-Arabië ook een bondgenoot is in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat. Hij zegt dat de wapenleveringen pas kunnen stoppen wanneer ons land uit de coalitie tegen IS stapt.

“Onbegrijpelijk en ontgoochelend”, zo vindt SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke de houding van Magnette. “Het is onbegrijpelijk en ontgoochelend dat terwijl we hier met man en macht terrorisme bestrijden, Wallonië doorgaat met wapenleveringen aan een van de grootste financiers van het terrorisme”, aldus Vandenbroucke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen