Zware straffen voor jongeren die weerloze vrouw afranselen met honkbalknuppel

© Shutterstock

Vier jongelui uit Oostende en Knokke-Heist zijn dinsdag in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een brutale overval op een weerloze vrouw in Oostende. De leider van de bende kreeg 37 maanden effectieve celstraf. Twee anderen kregen twee jaar celstraf met uitstel. De vierde kreeg 200 uur werkstraf.

aft

In de nacht van 4 op 5 juni vorig jaar drongen de vier, samen met nog een minderjarige betrokkene, de woning van een vrouw binnen in de Sperwerstraat in Oostende. Ze hadden zich vermomd met bivakmutsen en plaatsten een speelgoedwapen tegen het hoofd van hun doodsbange slachtoffer. Vervolgens sloegen ze de vrouw meermaals op het hoofd met een baseballknuppel. De jongelui graaiden haar handtas mee en gingen er vandoor.

Snapchat

De vrouw, die aan de afranseling onder meer een gebroken neus overhield, verwittigde de politie en die kon niet veel later de wagen van de daders onderscheppen. Volgens hun advocaten hadden ze het eigenlijk niet op de vrouw gemunt en ging het om een mislukte ripdeal. “Ze hadden het plan opgevat om een drugsdealer te overvallen maar botsten die nacht op zijn moeder”, klonk het tijdens de pleidooien. "Ze hadden namelijk gehoord dat hij over een aanzienlijke geldsom beschikte."

De beklaagden stuurden na de feiten een snapchatfilmpje de wereld in waarin ze opschepten over hun rooftocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus