© JVDP

Debat over Meir-incident: “Het lijkt wel of de burgemeester een grotere crimineel is dan de man die werd opgepakt”

Vijf dagen is het intussen geleden dat een dronken Tunesische Fransman over de Meir scheurde met een wagen vol wapens in de kofferbak en zo het terreuralarm uitlokte. De discussie over het al dan niet correcte optreden van de politie bij de arrestatie van de man een dag eerder en over de communicatie van burgemeester Bart De Wever is nog steeds niet gaan liggen. Ook op de Antwerpse gemeenteraad werd er maandagavond nog een flink stukje gebakkeleid over het onderwerp.

Jonas Rosquin

Mohamed R. kwam een dag voor het incident al in contact met de politie na een conflict met zijn vriendin. De vrouw beweerde dat ze was overvallen, maar toch roken de agenten onraad en vroegen de identiteitskaart van Mohamed R.. De wagen, die achteraf gezien wapens bevatte, werd niet onderzocht, omdat dat officieel niet binnen de politionele bevoegdheden valt. De oppositie meent echter dat dit toch had moeten gebeuren. Ook de persconferentie van burgemeester De Wever werd niet op applaus onthaald. Bart De Wever en zijn korpschef verdedigden met hand en tand hun communicatie en het optreden van de agenten.

Lees hier de verschillende standpunten van de protagonisten in de gemeenteraad:

(klik op de pijltjes rechtsboven naast de titel in de map voor de UITVERGROTE VERSIE. Klik op de tekstballonnen voor de volledige uitspraak)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraad