© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

OPINIE. Een debat, met ons belastinggeld betaald, over een dik gat en een bierbuik: heerlijk!

Goede televisie hoeft niet ingewikkeld te zijn, integendeel. ‘Keep it simple’ werkt vaak nog het best. Programma’s als ‘De Mol’ zijn aan ons absoluut niet besteed, wat een tijdverlies! Uren naar tv staren om een valserik te ontmaskeren, terwijl je er in het echte leven al genoeg van die soort tegenkomt. Of ‘Temptation Island’, waar je niet één aflevering van mag missen, of je begrijpt niet meer hoe de relaties in mekaar zitten. Terwijl we in het werkelijke leven al Tanja Dexters hebben rondlopen...

Geef ons maar een doodgewone talkshow, die lekker op dreef komt. Zoals bij ‘Van Gils & gasten’ vorige week. Dokter Hendrik Cammu kreeg het woord over voeding. Als gynaecoloog aan de VUB wou hij de moederschoot even ontvluchten en publiceerde hij een wetenschappelijk werk over gezond eten. Naast hem aan tafel zat staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA, 37 jaar). Lieven Van Gils begon sappig met: “Er staan in uw boek rare conclusies, professor. Bijvoorbeeld: een dik gat en ik kijk niet speciaal naar u... (Hij richtte zijn blik ondubbelzinnig richting mevrouw Demir.) “Maar ik ben net vermagerd”, spartelde zij nog enigszins tegen, maar het publiek lag in een deuk. “Een dik achterwerk is helemaal niet erg, een bierbuik dan weer wel”, deed Van Gils er nog een schep bovenop. Dokter Cammu haakte in: “Een dik gat is eigenlijk vet, dat amper beweegt, statisch vet. In tijden van nood kan je dat opsouperen. Een bierbuik gaat op en af. Vet rond de ingewanden, zeer dynamisch.” Demir opgelucht: ”Oké, ik ben gerustgesteld voor in tijden van nood.” Dokter Cammu vervolgde onverstoorbaar: “Het is zelfs beter dat je teveel weegt en ik kijk niet speciaal naar u.” Demir, wéér onder vuur, kon enkel lachend reageren: “Oké.”

Het leek op de totale overgave, want meestal heeft Zuhal méér woorden op haar tong liggen. Heerlijke televisie was het, zo’n debat op de openbare omroep met ons belastinggeld betaald over een dik gat en een bierbuik. Meer hoeft dat niet te zijn. Dik in orde!

JBC naar OHL

Jean-Baptiste Claes, oprichter van JBC, wil voetbalclub OH Leuven redden, samen met vier maten. Die maten zijn Small, Medium, Large en Extra Large. Dat wordt miserie, mocht OHL terugkeren naar eerste klasse, want die Leuvenaars drinken enkel Stella in de Jupiler League. Jean-Baptiste zal uit een ander vaatje moeten tappen. Supporter Theo Francken kan alvast een nieuwe clubdokter zoeken, gezien zijn uitstekende relaties met Artsen zonder Grenzen. En Louis Tobback wordt nieuwe ballenraper. Hij is het type dat alles ziet liggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer