© DBA

Zo hadden we de mol kunnen ontmaskeren

De grote vraag is beantwoord. Na weken speuren naar sabotagepogingen, heeft VIER het ons verteld: Eline is de Mol. We hadden het kunnen weten volgens de programmamakers. Zij lieten enkele vergezochte broodkruimels na om Eline al vroegtijdig te kunnen ontmaskeren.

Morien Raeymakers

Nog een weekje wachten en dan weten we hoe Eline het precies voor elkaar heeft gespeeld. De fans van het programma kunnen immers nog een aflevering verwachten, waarin VIER al haar sabotagepogingen netjes oplijst. De opvallende daden, die hadden we ondertussen allemaal al wel gezien. Maar de stiekeme hints van de programmamakers, daar kunnen we nog met veel plezier over speculeren.

Sterke argumenten

De Mol had maar één doel: geld afsnoepen van de groepspot door de opdrachten te doen mislukken. Proeven doen falen dat deed Eline als de beste, want als je het geld volgt, dan bleek de grote verliezer al snel Eline te zijn. Volgens WieIsDeMol.be schraapte ze voor de laatste aflevering amper 1071 euro bij elkaar. In de laatste twee opdrachten werkte ze wel feilloos mee, wellicht om zich niet meer verdacht te maken vlak voor de eindsprint.

© WieIsDeMol.be

Het politieteam van Eline mag opgelucht ademhalen. Ze is geen sukkelende politie-inspecteur, ze is De Mol. Wellicht weet ze dus perfect dat de Oostkantons niet in West-Vlaanderen liggen, kan ze links en rechts uit elkaar houden en lukt schieten en sluipen beter dan ze in de voorbije afleveringen liet zien. We zijn ook heel blij dat ze niet dringend naar de dokter moet, om haar abnormaal hoge hartslag in rust te laten onderzoeken. Haar fysiek is perfect. Het was allemaal opgezet spel.

Stiekeme hints

- Molboekje

We hadden het kunnen weten. Letterlijk dan. Eén duidelijke hint had Robin al ontraadseld. Op Eline haar fiche, die in de molboekjes staat afgedrukt, stond te lezen: “Monitor bij Out of Limits”. M-O-L. Duidelijker kan niet.

© VIER

- Woordzoeker

De woordzoeker kon je al doen stoppen met zoeken. In de legpuzzel in de tweede aflevering zouden de programmamakers al een tip hebben gestoken.

- Playlists

De programmamakers stuurde nog een lijst de wereld in, waarmee ze ons op het juiste spoor wilde zetten, zo denken we. Elk nummer op Eline haar playlist verwijst naar een opdracht uit het seizoen. We deelden al eerder onze speculaties, maar nu zoeken we (met de nodige fantasie) een redenering voor elk nummer.

* Dilemma - Nelly: Geen twijfel mogelijk, deze verwijst naar de allereerste en tevens ook de allerlaatste opdracht: druk ik op de drukknop voor eigen gewin of blijf ik eraf om de anderen in de groep verder te helpen.

* Where is the Love? - The Black Eyed Peas: ‘Waar zijn onze geliefden?’ was de grote vraag in de vierde aflevering, toen ze probeerden te ontdekken in welk café hun geliefden zaten.

* Iris - The Goo Goo Dolls: De kandidaten zaten in het begin van de vierde aflevering in een cirkel, waarin Gilles de Iris vormde.

* De Bestemming - Marco Borsato: ‘De Bestemming’? Die was zoek in de vijfde aflevering toen acht verschillende navigatiesystemen hen probeerden te overtuigen van hun eindlocatie.

* Your Song - Elton John: Bij het zingen van Shosholoza bleek het wel heel belangrijk hoe “jouw lied” zou klinken. Tijdens de zangopdracht uit de tweede aflevering viel Eline helaas - hoe kan het ook anders - door de mand, aangezien ze het Zuid-Afrikaanse volkslied te slecht zong. Tijdelijke valsheid, want even later klonk ze tijdens het uit de bol gaan zo slecht nog niet.

* Eye of the Tiger - Survivor: ‘Eye Of The Tiger’ is de soundtrack van - jawel - de film ‘Night At The Museum’, en dat was exact waar de deelnemers in de derde episode een eigen versie van aan het maken waren.

* Lose Yourself - Eminem: In het doolhof raakte elke deelnemer zijn eigen weg kwijt.

* Diamonds - Rihanna: Er werden verschillende “Diamanten” naar waarde geschat door Jolien en Robin in de tweede aflevering. Een letterlijke verwijzing naar een concrete opdracht dus.

* I don’t want to miss a thing - Aerosmith: Zoek tien verschillen. Dat was de opdracht in de voorlaatste aflevering in het museum vol antiek. Daar wilden ze niets missen, als opmerkzame kandidaten.

* My heart will go on - Celine Dion: Toen de kandidaten hun hartslag moesten verlagen om met het aantal kloppen per minuut op het juiste antwoord te komen, was die van Eline extreem hoog. Hoe hard ze ook rustte, haar hart ging maar door en door. Zoals Celine zo mooi zingt, dus.

* Con Te Partiro - Andrea Bocelli: De operazanger is blind. Zoals een mol. De vertaling van het nummer zegt: “Met jou zal ik vertrekken.” En dat is de enige manier waarop Eline uit het spel zou kunnen verdwijnen. Door te vertrekken, samen met de winnaar.”

* Photograph - Ed Sheeran: Verwijzen ze hier naar de foto die genomen werd vlak na de proef waarin ze van een hoog gebouw vielen? Op die foto stond duidelijk te zien dat Hans terug was.

* Total Eclipse of the heart - Bonnie Tyler: Het tweede deel van de hartslagproef werd gespeeld in totale duisternis. Niemand kon de Mol zien in het donker, terwijl ze bij elke deelnemer met een te hoge hartslag zonder twijfel het geld wegnam.

- QR-code

Ook de QR-code uit de zevende aflevering wees rechtstreeks naar Eline. Wie de code scande kwam op een pagina van Lego, waarin er gepraat werd over een politiehelikopter. Daarnaast verwees de tekst ook naar een andere sabotage van Eline: het laten afgaan van het alarm in het museum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

- Begingeneriek

Volgens Facebookpagina ‘Eline Is De Mol’ is er nog één ding waardoor we het konden weten. Het muzikale deuntje voor de aflevering laat enkele atypische noten na elkaar horen. Wanneer we tijdens de begingeneriek Eline zien, dan zou er een mi te horen zijn, maar wel eentje die een halve toon verlaagd is. In muziektermen noemen we dat een - jawel - mol.

Nog een opmerkelijke hint gevonden? Laat het gerust weten aan oproep@nieuwsblad.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER