Plopsaland vraagt 5 euro extra voor een glutenvrij gerecht

© Dick Demey

Wie in Plopsaland glutenvrij wil eten, moet daar 5 euro extra voor neertellen. Dat heeft een moeder ontdekt toen ze afgelopen weekend een bezoek bracht aan Plopsa Indoor Hasselt. Een onaangename verrassing voor haar zoontje die door een immuunziekte geen gluten mag eten.

nadb

“We hadden ons op voorhand geïnformeerd en hadden te horen gekregen dat in het restaurant glutenvrije gerechten te verkrijgen zijn”, zegt de vrouw aan de website Looopings. “Maar toen we zagen dat een eenvoudig glutenvrij gerecht 5 euro meer kost, schrokken we toch wel.”

Zo kosten balletjes in tomatensaus normaal gesproken 13,50 euro in Plopsa Indoor Hasselt. Wie de glutenvrije variant wil, moet 18,50 euro neertellen. “Mensen die echt op hun voeding moeten letten, worden hier flink benadeeld”, klinkt het.

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof verdedigt het beleid. Volgens hem ligt de inkoopprijs van glutenvrije gerechten nu eenmaal een stuk hoger. “Gemiddeld genomen is onze winstmarge op glutenvrije gerechten zelfs nog de helft minder dan gewoonlijk, zelfs met de hogere verkoopprijs. En we garanderen dat de maaltijden echt 100 procent glutenvrij zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen