© WAS

Meubilair van oude justitiepaleis in Antwerpen wordt openbaar verkocht

Het meubilair van het oude justitiepaleis aan de Britselei in Antwerpen wordt op 30 juni openbaar verkocht. Wie een bank, stoel, bureau of kapstok met een gerechtelijk verleden wil kopen, kan daarvoor terecht bij de FinShop in Bornem, een van de verkoopcentra van de roerende goederen van de FOD Financiën.

Er worden in totaal 184 loten meubilair te koop aangeboden, gaande van de houten banken die vroeger in de zittingszalen en de wandelzaal stonden, de stoelen van de magistraten, de archiefkasten waarin de dossiers bewaard werden en het spreekgestoelte waaraan de advocaten hun pleidooien hielden. Ook te koop: twee kluizen, zestien portretten van Albert II en Paola en een metaaldetector.

De stukken kunnen op 16 juni bezichtigd worden in het oude justitiepaleis aan de Britselei. Geïnteresseerden kunnen daarna hun bod bezorgen aan de Finshop in Bornem. Meer info op http://koba.minfin.fgov.be/sp/nl/ventes/bornem/20170630/index.php. De verkoop kadert in de verhuis van het hof van beroep naar het oude gerechtsgebouw, dat eerst nog een grondige renovatie moet ondergaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER