© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Alleszeggende foto’s: moslim troost bejaarde vrouw na aanslag Manchester

Na de aanslag in Manchester krijgen heel wat moslims opnieuw vooroordelen over zich heen. Sommige moslimkinderen getuigden in Britse kranten al niet meer naar school te durven gaan wegens de vele haatberichten die ze ontvingen. En toch kan het ook anders, zo toonden de bejaarde Renee Rachel Black en Sadiq Patel.

mige

De joodse bejaarde Renee Rachel Black was zo aangedaan door de aanslagen in haar thuisstad Manchester dat ze zich verplicht voelde om naar de herdenkingsplechtigheid op 23 mei te gaan. Zittend op een stoeltje huilde ze tranen met tuiten terwijl ze naar alle foto’s en memorabilia van de, vaak erg jonge, slachtoffers keek. Sadiq Patel, eveneens inwoner van Manchester, merkte de vrouw op en kwam haar ter hulp. De moslimman sprak de vrouw aan, troostte haar, en hielp haar terug overeind. Samen wandelden ze naar huis, gesteund door elkaars verdriet.

Ook in Londen, Glasgow, Birmingham, Belfast, Coventry, Liverpool, Sheffield, Newcastle, Bolton, Swindon, Leeds en Tarleton werden herdenkingsplechtigheden gehouden ter nagedachtenis van de aanslag in Manchester, op 22 mei 2017, waarbij 22 slachtoffers, waaronder veel kinderen en hun familieleden, vielen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER